Nieuws

Wijziging Arbowet 1 juli 2017

Wijziging Arbowet 1 juli 2017

Geplaatst op: 5 juli 2017

Via de media heeft u wellicht al vernomen dat per 1 juli aanstaande de Arbowet gaat wijzigen. Dit zal gevolgen hebben voor u, uw medewerkers en voor ons als arbodienst. Om medewerkers en werkgevers meer te betrekken bij het arbobeleid, gaat de Arbowet veranderen. De wijziging van de Arbowet heeft onder meer gevolgen voor de rol van de bedrijfsarts en de inspanningen die verschillende partijen, waaronder u als werkgever moeten leveren om beroepsziekten te voorkomen.De belangrijkste wijzigingen hierin hebben  te maken met de invoering van een wettelijk verplicht Basiscontract Arbodienstverlening, een verdere gedefinieerde invulling van taken voor de bedrijfsarts, de preventiemedewerker en een invulling van verantwoordelijkheden voor de werkgever.

Lees verder

Nieuwsbrief PanterGroep 1 2013

Nieuwsbrief PanterGroep 1 2013

Geplaatst op: 13 december 2013

Hierbij ontvangt u de eerste editie van de nieuwsbrief van de PanterGroep. Via deze nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze dienstverlening. Kent u iemand die mogelijk ook geïnteresseerd is in informatie over de PanterGroep? Stuur deze nieuwsbrief dan gerust door. Aanmelden kan via onze website pantergroep.nl. In deze editie informeren wij u over: Overgang naar VerzuimSignaal 2 m.i.v. 1 januari 2014 Aanpassing verzuimredentabel in VerzuimSignaal  VerzuimApp van de PanterGroep

Lees verder

Seminar modernisering ziektewet

Seminar modernisering ziektewet

Geplaatst op: 14 oktober 2013

Per 1 januari 2013 is de ‘Wet beperking ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid vangnetters’ (BeZaVa) ingevoerd. Door deze wetgeving, in de volksmond ook wel modernisering van de Ziektewet genoemd, bent u tot maximaal 12 jaar financieel verantwoordelijk voor werknemers die ziek uit dienst gaan tijdens de proeftijd, of na afloop van een vast of tijdelijk contract. De werkgever krijgt zelf meer regie om het aantal vangnetters in de WIA instroom te verminderen.

Lees verder

Onbewust van het eigen verzuimpatroon

Onbewust van het eigen verzuimpatroon

Geplaatst op: 27 juni 2013

De gemiddelde meldingsfrequentie (aantal ziekmeldingen per medewerker per jaar) ligt op ongeveer 1,4 meldingen per jaar. Heeft een medewerker in een voortschrijdend jaar zich meer dan drie keer ziek gemeld dan loont het de moeite om met de medewerker na te gaan waar de reden en oorzaken liggen voor de hoge meldingsfrequentie.

Lees verder

Vakantiedagen bij ziekte

Vakantiedagen bij ziekte

Geplaatst op: 27 juni 2013

De zomervakantie staat weer voor de deur. Vorig jaar (per 1 januari 2012) zijn er een aantal zaken veranderd als het gaat om de opbouw van vakantiedagen tijdens ziekte.  

Lees verder

  • Linkedin
  • Facebook
  • Twitter